Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗ 1 серпня на громадян України чекають нові перевірки та штрафи –...

З 1 серпня на громадян України чекають нові перевірки та штрафи – кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні з 1 липня мали відновити податкові перевірки громадян, які займаються підприємництвом, але народні депутати вирішили перенести все це на 1 серпня.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Раніше ми розповідали, кому доведеться заплатити податок на прибуток – стосується багатьох.

Гетьманцев зазначив, що уряд не міг не повернути податкові перевірки бізнесу. Україна має меморандум із МВФ, тому слід відштовхуватися від тих положень, які в ньому прописані.

«У нас є меморандум із МВФ, де це чорно по білому написано. Ми можемо багато хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми відштовхуватимемося як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки»,— підкреслив нардеп.

Однак деякі редагування законопроекту №8401, який має скасувати пільги для бізнесу та повернути перевірки, нардепи ще можуть внести. Так, є правка, за якою чинний режим оподаткування залишиться для бізнесу у прифронтових зонах. Тобто там бізнес перевіряти не будуть.

Також є ще одна правка, яку подав Д. Гетьманцев та його колеги, – прописати в законі критерії перевірки бізнесу на 2023-2024 роки, за якими перевірятимуть лише тих, хто має менше податкового навантаження, ніж у середньому по галузі, та виплачує зарплати нижче за середні по галузі.

Варто зазначити, що з 1 липня 2023 року, а тепер з 1 серпня, особи, які перейшли на сплату єдиного податку за ставкою 2%, втрачають право на використання податкових пільг і вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій вони перебували до обрання спеціальної спрощеної системи оподаткування, тобто до введення воєнного стану.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні