П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРосія продовжує терор мирного населення: наслідки нічної атаки по Одесі та ситуація...

Росія продовжує терор мирного населення: наслідки нічної атаки по Одесі та ситуація на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі російські окупанти атакували територію України крилатими ракетами та іранськими ударними БпЛА типу Shahed.

Цієї ночі рашисти запустили ракети на Одесу. У ОК «Південь» повідомили, що було збито три ракети “Калібр”. Є спалах у районі бізнес-центру та потрапляння однієї ракети до складського приміщення торгової мережі. Троє загиблих. Продовжується розбір завалів, під якими можуть бути люди.

Минулої доби російські загарбники завдали ракетно-авіаційного удару, задіявши 16 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 4 іранських ударних БпЛА “Shahed” по об’єктах критичної інфраструктури в Харківській області та житлових будинках у Кривому Розі. Наші воїни знищили 11 крилатих ракет та один ударний дрон. Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів і здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Противник продовжує зосередження основних зусиль на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей – минулої доби на вказаній ділянці фронту сталося 28 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі Огіркового Харківської області, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі Чернігівської області; Нововасилівка, Стара Гута, Середина-Буда, Бачевськ, Атинське, Білопілля, Павлівка, Ободдя, Кіндратівка, Миропілля Сумської області, а також Івашки, Уди, Стрілка, Лук’янці, Ізбицьке, Стариця, Синельникове, Огурцове, Гатище, Вовчанськ та Овчарськ області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Крохмального Харківської області.

Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Тополя, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Куп’янськ, Кислівка, Берестове в Харківській та Новоселівській Луганській області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районах Веселого та Роздолівки.

Наніс авіаційні удари по населених пунктах Білогорівка Луганської області та Веселе Донецької областей. Артилерійським обстрілам зазнали Невське та Білогорівка на Луганщині та Ямполівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори.

Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Григорівка, Торецьк та Суха Балка. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Дружба, Торецьк та Південне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не робив.

Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Північне, Водяне, Першотравневе, Нетайлове, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка, водночас ворог завдав авіаційного удару в межах населеного пункту.

Здійснив артилерійські обстріли Красногорівки, Мар’їнки, Георгіївки, Максимільянівки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районах Вугледару, Золотої Ниви та Великої Новосілки.

Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське, Велика Новосілка, Сторожове та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Наніс авіаудари у районі Малої Токмачки Запорізької області. Обстріляв такі населені пункти як Времівка, Новопілля Донецької області; Левадне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Жереб’янки, Кам’янське Запорізької області; Зміївка, Козацьке, Миколаївка, Верівка, Інженерне, Зеленівка, Антонівка, Білозерка, Дніпровське, Кізоміс Херсонської області та місто Херсон.

На Запоріжжі російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення, використовуючи для вивезення награбованого майна військовий вантажний транспорт.

Так, із селища Очеретувате, у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських автомобільних колон із награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном місцевих мешканців.

На причалах морського порту міста Бердянськ відбувається наповнення суховантажів викраденими в українських фермерів зерновими культурами.

Надалі окупанти планують вивезти зерно на територію Росії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні