Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля чого овочівники використовують мідний дріт на грядках з томатами: багато хто...

Для чого овочівники використовують мідний дріт на грядках з томатами: багато хто буде здивований

Этот материал также доступен на русском языке
Чого тільки не вигадають городники, щоб захистити врожай від шкідників та хвороб. Але що дає мідний дріт?

Щоб запобігти фітофторозу у томатів, скористайтеся народним методом. Візьміть мідний дріт товщиною 1 мм (можна використовувати одножильний монтажний провід) і до блиску зачистіть його дрібним наждачним папером або ножем. Це необхідно зробити, щоб зняти з дроту захисну оболонку ПВХ. Наріжте очищений дріт на шматки довжиною 3-4 див.

Раніше ми розповідали, коли потрібно пасинкувати томати для гарного врожаю.

Шматком дроту проткніть стебло наскрізь трохи нижче першого справжнього листочка. Краї дроту акуратно загніть униз. Якщо дріт надто тонкий (діаметром менше 1 мм), спочатку проткніть стебло томату голкою або шилом, а потім покладіть дріт в отвір.

Незабаром рана на томаті заросте, а рослина почне отримувати додатковий захист від фітофторозу. Відбувається це так: стеблом рослини знизу вгору безперервно рухається сік, і коли він взаємодіє з дротом, то насичується іонами міді, які згодом переносяться разом із соком у всі частини рослини. Таке мідне «щеплення» сприятливо впливає на хворобостійкість томату.

ВАЖЛИВО! Ефективніше проводити процедуру за два тижні до висадки розсади в грунт, але якщо момент втрачено, можна зробити це в будь-який інший час. Не рекомендується застосовувати метод протягом двох тижнів після висадки рослини в ґрунт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні