П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНа скільки зросли пенсії у працюючих пенсіонерів після перерахунку: озвучено реальні суми

На скільки зросли пенсії у працюючих пенсіонерів після перерахунку: озвучено реальні суми

Этот материал также доступен на русском языке
Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам було проведено у квітні, але через звітність підвищені виплати пенсіонери почали отримувати лише з 1 червня, причому з доплатою за квітень та травень.

У Пенсійному фонді оприлюднили, на скільки збільшилися пенсії у працюючих пенсіонерів.

Раніше ми розповідали, що деякі пенсіонери можуть отримати одразу 6 пенсій – що відомо.

У ПФУ зазначили, що перерахунок пенсій торкнувся пенсіонерів, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії отримали страховий стаж тривалістю 24 місяці, але після призначення/попереднього перерахунку минуло не менше двох років.

Перерахунок пенсії здійснено понад 654,9 тис. осіб, розмір пенсії збільшено понад 401 тис. осіб, середній розмір підвищення – 221,74 грн.

Перерахунок пенсії у зв’язку з урахуванням страхового стажу після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 537,5 тис. особам. Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 327,2 тис. осіб, середній розмір підвищення – 179,47 грн.

Перерахунок пенсії у зв’язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення/попереднього перерахунку пенсії здійснено 117,4 тис. осіб.

Зі зазначеної чисельності пенсіонерів розмір пенсії збільшено у 73,8 тис. осіб, середній розмір підвищення – 409,16 грн. Тобто найбільше підвищення отримали працюючі пенсіонери, яким перерахунок здійснювали з урахуванням не лише страхового стажу, а й зарплати.

Додаткові витрати на виплату перерахованих пенсій – близько 89 млн грн на місяць.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні