Неділя, 12 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі пенсіонери можуть отримати одноразову виплату у розмірі 6 пенсій

Деякі пенсіонери можуть отримати одноразову виплату у розмірі 6 пенсій

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонери мають право отримати одноразову виплату у розмірі 6 пенсій. Для цього необхідно написати заяву та звернутися до відділення Пенсійного фонду.

Про це йдеться у роз’ясненні ПФУ на офіційній сторінці Facebook.

Раніше ми розповідали, які періоди не зарахують у стаж для пенсії – потрібно знати всім.

“У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання”, – повідомили представники ПФУ.

Однак треба зауважити, що якщо український пенсіонер перебуватиме за кордоном понад 6 місяців, то пенсію йому платитимуть більше. Це можливо лише в тому випадку, якщо між Україною та зарубіжними країнами діє спеціальний міжнародний договір.

Нагадаємо, що з 1 червня в Україні підвищили пенсії тим, хто продовжив роботу на заслуженому відпочинку. Підвищення відбулося заднім числом і мало статися ще у квітні. Проте на той момент не було відповідної статистики.

Також чергове підвищення пенсій заплановано із 1 липня. Пенсійні виплати збільшать для чиновників, науковців, журналістів, які вийшли на пенсію за спеціальним законом. За даними ПФУ, сума підвищення може становити від 100 до 1000 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні