П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні скорочено розмір допомоги з безробіття та термін її виплати

В Україні скорочено розмір допомоги з безробіття та термін її виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишилися без роботи. За даними державної служби зайнятості, з початку поточного року допомогу з безробіття отримували 189 тис. осіб.

Максимальний розмір допомоги з безробіття зараз не може перевищувати мінімальної зарплати, тобто 6700 грн. Тобто, навіть якщо людина отримувала зарплату набагато вищу і в неї є достатня кількість стажу, граничний розмір виплат не може бути вищим за мінімальну зарплату.

Про це розповіла директорка Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк.

Скорочено і тривалість виплат допомоги з безробіття на час дії воєнного стану, зараз вона становить 90 днів, а для осіб передпенсійного віку (за рік до отримання права на пенсію) тривалість виплат не може перевищувати 360 днів.

Раніше ми розповідали, що безробітних в Україні будуть реєструвати за новими вимогами.

«Розмір виплат розраховується для кожної людини індивідуально та залежить від розміру її страхового стажу, зарплати, статті звільнення», – зазначила Жовтяк.

Із плюсів – це те, що спрощено порядок постановки на облік до центру зайнятості.

Тепер зареєструватися можна двома шляхами: особисто, завітавши до центру зайнятості; через додаток “Дія”.

Допомога з безробіття призначається з першого дня після надання статусу безробітного.

В окремих випадках, а саме – якщо внутрішньо переміщена особа або особа, яка перебуває на території, де ведуться бойові дії, не має документів, необхідних для реєстрації у службі зайнятості, реєстрація та призначення допомоги по безробіттю відбувається з використанням інформації, що є у державних реєстрах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні