Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВже офіційно: Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня

Вже офіційно: Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня

Этот материал также доступен на русском языке
Про підвищення тарифів на електроенергію активно говорили останні два місяці, одразу після закінчення опалювального сезону. І ось учора, 30 травня, у Кабміні було ухвалено рішення підвищити тариф на світ для населення.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, підвищення тарифу на електроенергію – необхідний крок, щоб відновити енергосистему та підготуватися до наступної зими.

Раніше ми писали, що в уряді планують збільшити тарифи на воду.

Встановлено єдиний тариф і для тих, хто споживає до 250 кВт, і тих, хто споживає вище. Нагадаємо, що до 1 червня діяла така градація і ті, хто споживав менше, міг платити за меншим тарифом.

З 1 червня українцям доведеться платити 2,64 гривні, замість 1,44 до 250 кВт та замість 1,68 за понад 250 кВт.

Міністр пояснив, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулася до Міністерства енергетики із пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн із ПДВ за 1 кВт-годину.

«Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», – наголосив Герман Галущенко.

За його словами, із підняттям тарифу середня сума у платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

Це розрахунок для тих, хто споживає мінімальну кількість електроенергії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні