П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ уряді планують підвищити ще один комунальний тариф: суми у платіжках зростуть...

В уряді планують підвищити ще один комунальний тариф: суми у платіжках зростуть на 30%

Этот материал также доступен на русском языке
Тема підвищення тарифів на воду в Україні обговорюється з кінця минулого року. І, швидше за все, українці вже влітку отримають нові суми у платіжках за холодну воду та водовідведення.

Коли саме подорожчає вода – у червні чи липні – рішення поки що остаточно не затверджено. Але відомо, що у великих містах вартість цих послуг може зрости загалом на 30%.

Раніше ми розповідали про серйозне підвищення тарифів на електроенергію.

Як повідомляли у Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зростання тарифів є не лише вимогою законодавства, а й “терміновою необхідністю з економічної та технічної точки зору”. У невеликих населених пунктах вода дорожчає ще з кінця 2022 року – за рішенням місцевої влади, оскільки їм не потрібна згода НКРЕКП.

Також у НКРЕКП зазначили, що фактичне підвищення тарифів для кінцевих споживачів традиційно відрізнятиметься у різних містах. Вартість залежить від кількості споживачів водоканалу (чим більше – тим дешевше); від обсягів споживання та особливостей надання послуг (джерело водопостачання, інфраструктури).

Нагадаємо, що востаннє тарифи на воду переглядали майже півтора роки тому. Останнє підвищення відбулося у грудні 2021 року.

Як тільки з’явиться офіційна інформація щодо підвищення тарифів на воду, ми відразу ж її опублікуємо. Але поки що можна зробити висновок, що з 1 червня ми платитимемо за колишніми розцінками. Хоча за тиждень все може змінитись.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні