Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаСерйозне підвищення тарифів на електроенергію: озвучено нові розцінки

Серйозне підвищення тарифів на електроенергію: озвучено нові розцінки

Этот материал также доступен на русском языке
Наприкінці квітня Кабінет міністрів України в черговий раз відстрочив підвищення тарифів на електроенергію для населення. Дію фіксованої ціни зберегли до 31 травня. Скільки платитимемо за світло з 1 червня?

Глава Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський в ефірі всеукраїнського телемарафону озвучив імовірні тарифи на електроенергію, пише Обозреватель.

Так, за його словами, тариф на електроенергію в Україні можуть підняти вдвічі – до 2,88 грн за кВт*год замість нинішніх 1,44 грн (при споживанні до 250 кВт*год на місяць). Підвищення може відбутися у червні 2023 року, але фінальні розцінки ще не затверджені.

Серйозне підвищення тарифу аргументується необхідністю проводити ремонти енергетичної інфраструктури, яку значно пошкодили російські обстріли.

“Для відновлення та підготовки до осінньо-зимового періоду необхідно приблизно 45-46 млрд грн”, – зазначив голова НКРЕКП. Тариф у 2,88 грн за кВт*год. формується саме з розрахунків, як можна отримати таку суму, уточнив Ущаповський.

Але це не єдині розрахунки. Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус називав інші цифри. За його словами, в Україні розглядають два варіанти підвищення тарифу.

Ті, хто споживає до 250 кВт на місяць, платитимуть до 2,4 грн і ті, хто споживає понад 250 кВт – 2,8 грн за кВт*год (замість нинішніх 1,44 грн/кВт*год та 1,68 грн/ кВт * год).

В уряді запевняють, що малозабезпечені українці найменше відчують на собі підвищення тарифів, оскільки їм продовжать платити субсидію. Більш заможним громадянам доведеться шукати додаткові кошти, щоб сплатити платіжки за світло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні