П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЩо треба закопати під яблуню, щоби збирати врожай відрами?

Що треба закопати під яблуню, щоби збирати врожай відрами?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб яблуня давала добрий урожай, причому щорічно, їй потрібні добрива. Під час плодоношення вона витягує всі корисні речовини із ґрунту, і якщо ґрунт буде бідним, то хорошого врожаю можна не чекати.

Щоб дерева добре розвивалися і були стійкими до захворювань, наприклад, парші, потрібно протягом усього вегетаційного періоду проводити підживлення.

Навесні ґрунт під яблунями удобрюють мінеральними та органічними добривами, а також їх комбінацією.

Запам’ятайте, що під час весняних підживлень повинен переважати азот, який потрібний рослинам для прискореного росту та розвитку зеленої маси. А ось у другій половині літа його вносити вже не варто.

Для підживлення яблунь використовують сечовину, аміачну селітру, гній, низовий торф, пташиний послід.

Перше весняне підживлення проводять при появі молодого листя і бруньок. Через 2 тижні після цвітіння вносяться рідкі добрива: 12 г сечовини або 15 г селітри на 10 літрів води.

Також можна використовувати органічне підживлення з гною (коров’яку), багатого азотом, його поміщають у ємність і заливають водою у співвідношенні 1:3.

За два тижні настій буде готовий до застосування. Перед внесенням 1 л настою розводять 10 л води і виливають під дерево.

Перед дозріванням врожаю бажано підгодувати дерево калієм та фосфором, ці препарати не лише допоможуть зібрати солодкі та смачні яблука, а й захистять рослини від хвороб та шкідників.

Часто від дачників можна почути розповіді про те, як вони під дерево закопують цвяхи або дрібний брухт, аргументуючи це тим, що така хитрість допоможе впоратися з дефіцитом заліза та дерева добре плодоноситимуть.

На жаль, такі способи як натуральні добрива практично не працюють, та й залізо в такій формі рослини засвоїти не можуть, а в ґрунті можуть з’явитися солі.

Краще віддавайте перевагу перевіреним препаратам, які точно принесуть користь.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні