П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШоколадний пиріг «Брауні» - найпростіший рецепт найніжнішого та пишного кексу

Шоколадний пиріг «Брауні» – найпростіший рецепт найніжнішого та пишного кексу

Этот материал также доступен на русском языке
Брауні - американський шоколадний десерт з вологою текстурою тіста і хрусткою скоринкою. Приготуйте його за класичним рецептом та оцініть чудовий смак цього пирога.

Інгредієнти:

  • чорний або молочний шоколад – 100 г,
  • цукор – 300 г,
  • яйця – 5 шт.,
  • какао-порошок – 5 столових ложок,
  • масло вершкове – 200 г,
  • борошно – 1,5 склянки,
  • розпушувач – 0,5 чайної ложки,
  • олія – 1 чайна ложка,
  • сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром.
  2. Шоколад подрібнити та помістити в сотейник.
  3. Додати до шоколаду вершкове масло та розтопити на водяній бані.
  4. Через сито пропустити борошно, какао, розпушувач та сіль.
  5. Перемішати всі сухі інгредієнти.
  6. Додати до них яйця з цукром, шоколад та перемішати.
  7. Вимісити тісто середньої консистенції.
  8. Форму для випікання (бажано прямокутну) змастити олією і присипати борошном.
  9. Випікати брауні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  10. Прикрасити десерт до смаку: цукровою пудрою, шоколадом або горіхами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні