Інгредієнти:
- чорний або молочний шоколад – 100 г,
- цукор – 300 г,
- яйця – 5 шт.,
- какао-порошок – 5 столових ложок,
- масло вершкове – 200 г,
- борошно – 1,5 склянки,
- розпушувач – 0,5 чайної ложки,
- олія – 1 чайна ложка,
- сіль – до смаку.
Приготування:
- Збити яйця з цукром.
- Шоколад подрібнити та помістити в сотейник.
- Додати до шоколаду вершкове масло та розтопити на водяній бані.
- Через сито пропустити борошно, какао, розпушувач та сіль.
- Перемішати всі сухі інгредієнти.
- Додати до них яйця з цукром, шоколад та перемішати.
- Вимісити тісто середньої консистенції.
- Форму для випікання (бажано прямокутну) змастити олією і присипати борошном.
- Випікати брауні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Прикрасити десерт до смаку: цукровою пудрою, шоколадом або горіхами.