П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі пенсії мають отримувати пенсіонери віком від 70 років – у Пенсійному...

Які пенсії мають отримувати пенсіонери віком від 70 років – у Пенсійному фонді назвали суми

Этот материал также доступен на русском языке
У березні було проіндексовано базові розміри пенсій. Але українців цікавить, чи підвищуватимуть доплати за вік та стаж.

Про це повідомила в інтерв’ю виданню “Апостроф” директор Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Олена Охріменко зазначила, що попри війну та економічні труднощі держава знаходить можливості у встановлені терміни виплачувати пенсії та інші соціальні виплати.

“Навіть більше: такі виплати індексуються, перераховуються. Крім того, працюють і досить ефективно додаткові гарантії для пенсіонерів різних вікових груп”, – сказала вона.

За словами Охріменка, вже сьогодні пенсіонери, яким виповнилося 80 років і більше, одержують щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 570 гривень.

Тим, кому виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку – до 456 гривень. Тим, хто досяг 70 років до 75-річного віку – до 300 гривень.

Варто відзначити і те, що збільшуються і розміри мінімальних пенсійних виплат пенсіонерам різних вікових категорій, які мають повний страховий стаж.

«У пенсіонерів, яким виповнилося 80 років і більше, розмір пенсійної виплати не може бути меншим за 3120 гривень. У пенсіонерів віком від 70 до 80 років такий розмір не може бути меншим за 3000 гривень, у віці до 70 років – 2760 гривень. Мінімальний розмір пенсійної виплати у інших непрацюючих пенсіонерів, які отримують пенсію незалежно від віку та закону, згідно з яким вона призначена, не може бути меншою за 2520 гривень», – підсумувала Охріменко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли українські пенсіонери будуть отримувати гідні пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні