П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли українські пенсіонери зможуть отримувати гідні пенсії – прогноз Пенсійного фонду

Коли українські пенсіонери зможуть отримувати гідні пенсії – прогноз Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні в 2023 році проведено масштабну індексацію пенсій, яка торкнулася виплат понад 10 млн пенсіонерів, також буде здійснено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Але в той же час середній розмір пенсії знаходиться на досить низькому рівні, особливо якщо враховувати зростання цін на продукти та ліки.

Директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко в інтерв’ю “Апострофу” розповіла, коли українці зможуть отримувати “більш гідні пенсії”.

Так, за словами чиновниці, обраний Україною вектор вступу до ЄС покликаний вирішити, зокрема, й питання гідного пенсійного забезпечення українців. Курс у ЄС – це курс реформ.

Охріменко зазначила, що йдеться про реформування системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Так, в Україні буде впроваджено накопичувальні пенсії.

“Багаторівнева модель пенсійного забезпечення діє у багатьох західних країнах. Солідарна система гарантує пенсіонерам певний базовий рівень виплат, а більшу частину пенсійного доходу люди отримують із накопичень у державні та недержавні пенсійні фонди. І саме завдяки такому підходу їм вдається забезпечувати нинішній рівень пенсійних виплат пояснила голова Департаменту.

Олена Охріменко зазначила, що запровадження системи обов’язкових пенсійних накопичень дозволить українцям мати щонайменше два джерела пенсійного доходу. Таким чином, пенсіонери зможуть отримувати гідніші пенсії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка кількість пенсіонерів отримує пенсії менше 3000 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні