Інгредієнти:
- картопля – 4-5 шт.;
- вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
- голландський сир -100-150 г;
- яйця – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль, перець, часник – за смаком.
Приготування:
- Духовку розігріти до 180-200 градусів. Картоплю та цибуля натерти на середній тертці. Ці два інгредієнти змішати разом, щоб вийшла однорідна маса.
- Заготівлю для дерунів змішати з розтопленим маслом. Сир натерти на великій тертці, а яйця збити вінчиком.
- До суміші додати сир, яйця, сіль, перець та часник. Після перемішування сформувати коржики, які потрібно викласти на деко для запікання.
- Деруни готують у духовці 40 хв. Але якщо ви хочете, щоб страва вийшла соковитою, за 5 хвилин до готовності деруни можна дістати з духовки та змастити вершковим маслом.