Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРФ готується кинути в бій нову партію ув'язнених - подробиці Генштабу

РФ готується кинути в бій нову партію ув’язнених – подробиці Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Оперативне зведення Генштабу про російське вторгнення на ранок 1 травня Цієї ночі ворог знову здійснив ракетний обстріл України. Вибухи пролунали у Київській та Дніпропетровській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. У Київській військовій адміністрації повідомили, що всі ракети та БпЛА над Києвом були збиті силами ППО.

Близько 02:30 ночі російські окупанти атакували Україну із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря.

Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 15!

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Підрозділами сил оборони України минулої доби відбито понад 36 атак противника на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники стійко утримують оборону.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби ворог наніс авіаудари по населених пунктах Червоний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда на Сумщині.

Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Миколаївка, Галаганівка, Архипівка, Леонівка та Олександрівка Чернігівської області; Середина-Буда, Прогрес, Дружба, Бачевськ, Сопіч Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілка, Глибоке, Червоне, Вовчанськ, Чернякове та Лошакове на Харківщині.

На Куп’янському напрямі ворог наступальних дій не проводив.

Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Кам’янка, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку артилерійські обстріли зазнали Невського, Діброва та Білогорівки Луганської області та Колодязя, Торського, Верхньокам’яного, Спірного та Роздолівки – Донецької.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають бої у місті Бахмут. До того ж, минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське та Олександро-Шультине. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Годинник Яр, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Ділівка, Північне, Залізне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі населених пунктів Авдіївка та Первомайське, успіху не мав.

Обстріляв Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Північне, Нетайлове, Карлівку, Водяне та Першотравневе Донецької області.

На Мар’їнському напрямі противник продовжує атакувати позиції сил оборони.

Тривають бої за Мар’їнку. Ворожі обстріли також зазнали Красногорівка, Перемога і Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Золота Нива.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється. Обстріляв, зокрема, Времівку, Бурлацьке, Новосілку, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Новоандріївку, Новояковлівку та Кам’янське Запорізької області; а також Херсон, Одрадокаменку та Білозерку Херсонської області. Наніс авіаційний удар по населеному пункту Кізоміс у Херсонській області.

Противник і далі намагається поповнити свої втрати живою силою за рахунок ув’язнених.

Нещодавно відмічено прибуття близько 400 таких осіб, завербованих  «Вагнер», до одного з польових таборів окупантів у Бердянському районі Запорізької області. Подібне поповнення очікується у районі Луганська. Відомо про заплановану підготовку на одному з полігонів поблизу міста до 200 осіб із засуджених. Підготовка триватиме кілька тижнів. Особовому складу комендантської роти, що забезпечує охорону цього контингенту, віддано наказ про відкриття вогню на поразку за будь-яких спроб до втечі або непокори.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Також, збитий ворожий розвідувальний БпЛА типу “Орлан-10”, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, 2 райони зосередження ворожої артилерії та логістичний центр російських окупантів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні