П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого досвідчені кухарі натирають огірки перед нарізанням сіллю - що це...

Для чого досвідчені кухарі натирають огірки перед нарізанням сіллю – що це дає

Этот материал также доступен на русском языке
На які хитрощі тільки не йдуть господині, щоб отримати ідеальну страву чи салат. Однією з таких є натирання сіллю огірків. Навіщо так робити?

Всі ми знаємо, що огірки містять велику кількість вологи і в салаті вони часто стають млявими та м’якими, не хрумтять. Але саме натирання сіллю допомагає зберегти пружність і смак огірків, наче вони щойно зірвані на грядці.

До речі, натерті сіллю огірки довго можуть зберігати свою свіжість і привабливий зовнішній вигляд.

А ще сіль допомагає прибрати з огірків гіркоту, яку провокує надлишок кукурбітацину. Найбільше цієї гіркої речовини міститься в шкірці, “попці”, а також у листі рослини.

Перед вживанням огірка потрібно зрізати кінчик з плодоніжкою, а м’якоть натирати сіллю, поки не з’явиться піна. Саме вона свідчить про те, що кукурбітацин розпадається.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні