Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали найбільш шкідливу кашу для нашого здоров'я

Медики назвали найбільш шкідливу кашу для нашого здоров’я

Этот материал также доступен на русском языке
Каші є у раціоні кожного, але не всі вони корисні. Тому деякі з них потрібно використовувати у своєму раціоні щонайменше.

Яка ж каша вважається найшкідливішою для нашого здоров’я.

Отже, серед усіх каш найшкідливішою вважається кукурудзяна каша. Справа в тому, що її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. А це означає, що вживання кукурудзяної каші не тільки підвищує рівень глюкози в крові, а може стати причиною набору зайвих кілограмів.

Але не варто скидати з рахунків і плюсів цієї каші. Вона зміцнює наш імунітет, насичує організм енергією та виводить поганий холестерин.

Крім кукурудзяної каші шкідливою також є і улюблена багатьма манка. У ній дуже мало вітамінів, у 3-4 рази менше, ніж у інших кашах, але багато крохмалю.

Трійку не дуже корисних каш замикає рисова. Але тут потрібно враховувати те, з якого рису ви готуєте кашу. Найшкідливішим видом вважається білий шліфований рис, тому що під час обробки з нього видаляються майже всі вітаміни. Тому медики радять надавати перевагу необробленим видам рису – наприклад, коричневому.

Хоча повністю виключати білий рис із раціону все ж таки не варто. Він корисний для людей, які страждають на алергію, тому що не містить глютен.

Яка ж каша найкорисніша? На думку медиків, це гречка. Вона – чудове джерело повільних вуглеводів. І добре підійде діабетикам, тому що має низький глікемічний індекс.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка каша зміцнить здоров’я.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні