Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОдноразова допомога від 200 до 800 тисяч гривень: підписано закон про нові...

Одноразова допомога від 200 до 800 тисяч гривень: підписано закон про нові виплати громадянам України

Этот материал также доступен на русском языке
Влада прийняла важливе рішення про виплату українцям одноразової грошової допомоги за заподіяну агресією шкоду життю та здоров'ю при виконанні ними службових обов'язків.

Так, працівники об’єктів критичної інфраструктури, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування отримають одноразову грошову допомогу за заподіяну агресією росії шкоду життю та здоров’ю у виконанні ними службових обов’язків.

Відповідний законопроект №7353, ініційований народним депутатом «Слуги Народу» Павлом Фроловим, уже підписаний Президентом.

«Законопроект передбачає суми виплат в обсязі 800, 500 та 200 тисяч гривень відповідно особам з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи, якщо така інвалідність викликана пораненням, каліцтвом, контузією чи захворюванням внаслідок бойових дій, бомбардувань чи авіаударів після 24 лютого 2022 повідомив Фролов.

У разі загибелі членам сім’ї померлого виплачуватиметься 1 мільйон гривень.

Постраждалим та родичам загиблих, яким було призначено або виплачено різні види інших виплат та компенсацій у меншому розмірі, буде доплачено різницю між визначеною законом сумою та вже виплаченими коштами.

Для практичної реалізації цього закону необхідно ще внести зміни до Державного бюджету, а також розробити та ухвалити необхідні підзаконні акти уряду.

Порядок виплати цієї допомоги має бути затверджений урядом. Вона виплачуватиметься з держбюджету з подальшим відшкодуванням виплачених коштів з держави-агресора відповідно до принципів та норм міжнародного права.

До завершення формування реєстру об’єктів критичної інфраструктури список підприємств критичної інфраструктури, на працівників яких поширюється дія Закону, визначатиметься Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 10 квітня стартував прийом заявок на нові виплати.

Нове на сайті