П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаЩо можна посадити поряд з томатами: найкращі сусіди для гарного та якісного...

Що можна посадити поряд з томатами: найкращі сусіди для гарного та якісного врожаю

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб виростити щедрий урожай томатів, потрібна не тільки міцна розсада і хороший догляд, а також важливі і правильні сусіди для цієї культури, які зможуть захистити її від хвороб та шкідників.

Досвідчені дачники знають, що з помідорами поруч не можна садити картоплю, капусту, баклажани, кукурудзу і фенхель, оскільки ці рослини пригнічують томати. Тому, якщо вам важлива якість і кількість врожаю, підходьте до вибору сусідів з усією відповідальністю.

Отже, найкращим сусідом для помідорів буде зелена цибуля. Ця рослина – надійний захист для ваших томатів, вона відлякує попелицю, нематоду та кліщів.

Відмінний дует – спаржа та помідори. Помідори відлякують неприємних жуків, а спаржа відлякує нематод у грунті, які завдають шкоди помідорам.

Якщо ви посадите поряд з томатними рослинами салат, то створіть грунтовий покрив, який допоможе зберегти вологий грунт і скоротити кількість бур’янів (і прополювання). У свою чергу, тінь від помідорних рослин може допомогти забезпечити деяке укриття для салату та запобігти його паросткам.

Чорнобривці на городі висаджують не тільки для краси, ці яскраві квіти приваблюють бджіл і сонечок, які хороші для саду. Також вони відлякують попелицю, слимаків, томатних хробаків та равликів, які люблять пожувати помідори. А ще, чорнобривці зберігають грунт здоровим для томатів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно поливати томати – 7 золотих правил.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні