Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДачаКопійчане підживлення для огірків: урожай збиратимете відрами

Копійчане підживлення для огірків: урожай збиратимете відрами

Этот материал также доступен на русском языке
Овочеводи вдаються до різних хитрощів, щоби зібрати щедрий урожай на своїх грядках. Хтось купує дорогі добрива, а хтось готує їх самостійно із підручних засобів.

Особливо популярний у дачників рисовий настій, який вони застосовують на грядках, де ростуть гарбузові овочі, у тому числі улюблені серед городників-аматорів огірки.

Вся справа в тому, що огірки виносять з ґрунту велику кількість поживних речовин, тому без додаткових підживлень під час цвітіння, формування зав’язей та наливу зеленців не обійтися.

Що дає рисове підживлення?

Рис містить вітаміни групи В, селен, кальцій, фосфор, магній, антиоксиданти, лінгіни, крохмалисті речовини, натуральні цукри.

За допомогою рисової води можна підвищити фітоімунітет рослин, а значить, їхню стійкість до несприятливих факторів, у тому числі перепадів температур, погодних умов, шкідників та інфекцій; стимулювати зростання зеленої маси та розвиток кореневої системи; покращити склад та смакові якості плодів.

Як приготувати рисовий настій?

Потрібно подрібнити у кавомолці жменю коричневого чи білого непропареного рису.

Залити 1 чайну ложку рисового борошна з гіркою літром окропу (на 10-літрове відро води для підгодівлі огірків потрібно 10 ч. л. білого порошку).

Потім потрібно дати настоятися рідкому підживленню протягом доби. І лише після цього застосовувати готове добриво.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні