Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ рамках Великоднього обміну полоненими до України повернулися 130 військовослужбовців – ОП

В рамках Великоднього обміну полоненими до України повернулися 130 військовослужбовців – ОП

Этот материал также доступен на русском языке
Україна на Великдень повернула із полону 130 військових. В рамках великоднього обміну полоненими в Україну повернулися 130 захисників. Обмін відбувся в останні дні в кілька етапів.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у телеграмі.

«Великий Пасхальний обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у кілька етапів.

Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ.

Пересічні та сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках», – повідомив Єрмак.

Керівник Офісу президента наголосив, що завдання – повернути всіх.

Серед звільнених полонених військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках.

Цього разу завдяки зусиллям Координаційного штабу додому повертаються 92 військовослужбовці Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по два представники Військово-морських сил і Державна спеціальна служба транспорту.

Усі врятовані – рядові та сержанти.

48 із 130 звільнених сьогодні Захисників вважалися зниклими безвісти. Частина врятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки. Також з полона звільнено двох рідних братів, які воювали в районі Бахмута. Старшому зі звільнених захисників виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими  повідомили, що за минулий тиждень із полону звільнили 230 наших воїнів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні