Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 16 квітня: подекуди дощі

Прогноз погоди в Україні на неділю, 16 квітня: подекуди дощі

Этот материал также доступен на русском языке
У неділю в Україні утримається волога погода з опадами та коливаннями атмосферного тиску.

Середина квітня цього року характеризується нестійким характером погоди та сильними опадами. Температурний фон при цьому коливається в межах кліматичної норми, а на Лівобережжі країни навіть вище за норму на 1 – 3 °С.

16 квітня погодні умови західних областей визначатимуться впливом поля зниженого тиску та атмосферних фронтів; температура повітря очікується досить високою. У той же час, на північні та східні області України поширяться прохолодні повітряні маси з північного сходу, які під впливом молодого та великого антициклону поступово зміщуватимуться у більш південні широти. З цієї причини середньодобова температура у вказаних регіонах знизиться на 2 – 4 °С, а кількість опадів суттєво зменшиться.

Прогноз погоди на 16 квітня

У західних областях уночі очікується невеликий дощ, удень помірні опади з грозами та місцями градом. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, днем +14…+19°С.

У північних областях вночі очікується дощ, удень без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8°С, удень +8…+13°С, у Київській області до +16°С.

У центральних областях без істотних опадів, лише вночі на Полтавщині пройде невеликий дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +4…+9°С, днем +12…+17°С.

На півдні України вночі без істотних опадів, удень на Одещині та Миколаївщині невеликі короткочасні дощі, можливі грози. Вітер східний, 7 – 12 м/с, у Криму та Приазов’ї вдень пориви до 15 – 18 м/с. Температура повітря вночі +6…+11°С, удень +15…+20°С.

У східних областях істотних опадів не передбачається. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 0…+5°С, удень +8…+13°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні