Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодіям нагадали, що обов'язково має бути в автомобілі, інакше загрожує серйозний штраф

Водіям нагадали, що обов’язково має бути в автомобілі, інакше загрожує серйозний штраф

Этот материал также доступен на русском языке
Водіям нагадали, що обов'язково має бути у салоні автомобіля, інакше буде виписано штраф.

Сідаючи за кермо свого авто, кожен водій має перевірити наявність трьох обов’язкових речей, і якщо хоч одного з них не виявиться, то потрібно бути готовим до відповідальності.

У Правилах дорожнього руху України наголошується, що водії повинні мати в автомобілі аптечку, знак аварійної зупинки та вогнегасник. Якщо у водія відсутня аптечка, поліцейські можуть звинуватити його у порушенні правил дорожнього руху та виписати штраф у розмірі 340 грн. Це порушення найчастіше кваліфікують за ч.1 ст.121 КУпАП, висуваючи звинувачення у тому, що водій керує автомобілем, який має технічну несправність (відсутність аптечки), за якої експлуатацію транспортного засобу заборонено. Однак тут є певні нюанси.

Так, відсутність аптечки та вогнегасника у приватному авто (що не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів) тягне лише попередження.

У жодному нормативному документі не передбачено окремої відповідальності за водіння без аптечки приватного автомобіля. Це прописано у ст. 125 КУпАП. А ось відсутність аптечки в транспортному засобі, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 680 грн.

Повторне порушення протягом року тягне за собою позбавлення прав водія строком від трьох до шести місяців або адміністративний арешт строком від п’яти до десяти діб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що поліція взялася за пішоходів. 

Джерело: mashyna

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні