Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк посадити троянду навесні: досвідчені квіткарі поділилися головною хитрістю

Як посадити троянду навесні: досвідчені квіткарі поділилися головною хитрістю

Этот материал также доступен на русском языке
Садити троянди у відкритий ґрунт навесні потрібно після того, як земля на глибині штика лопати прогріється до +12 градусів. У південних регіонах нашої країни це – квітень. У центральних – початок – середина травня. У північних після 15 – 20 травня.

Але часто троянди не приживаються. Квітникари відзначають, що причина – у пересушених або недостатньо якісних саджанцях. Але їх можна реанімувати.

Отже, щоб пересушені саджанці краще прижилися, їх на добу замочують у воді, потім оглядають коріння: зламані обрізають, освіжають зрізи, що підсохли, інші злегка підрізають. Перед посадкою вмочують коріння в густому розчині глини та перегною (1 частина глини та 0,5 – перегною). До речі, така процедура не завадить абсолютно здоровим саджанцям.

Може статися таке, що кущ не виявляє ознак життя. У цьому випадку спробуйте підсапувати його пухкою землею. Щодня рясно поливайте і через деякий час розкопайте землю і придивіться: якщо бруньки ожили, то в похмурий день остаточно відгрібайте землю і знову рясно полийте. Можете бути впевнені – троянда житиме.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні