Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсія понад 5 тисяч гривень: у Кабміні підбили підсумки березневої індексації

Пенсія понад 5 тисяч гривень: у Кабміні підбили підсумки березневої індексації

Этот материал также доступен на русском языке
У березні було проведено масштабну індексацію пенсій, яка торкнулася понад 10 млн пенсіонерів. Мінімальна сума підвищення становила 100 гривень, а максимальна – 1500 гривень. У середньому пенсії зросли майже на 20%.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогоднішній день усі пенсії за березень повністю виплачені. За результатами індексації у березні пенсії зросли майже на 20%. Індексація торкнулася 10,5 мільйонів українських пенсіонерів. Середній розмір підвищення становив близько 600 гривень. Наразі середній розмір пенсії в Україні становить 5200 гривень», – сказав Шмигаль.

Також будуть здійснені перерахунки пенсій з 1 квітня для працюючих пенсіонерів та з 1 липня для державних службовців та науковців, призначених до 31 грудня 2022 року.

У той же час є категорії українців, яким не варто розраховувати на підвищення пенсій. Надбавки не буде тим пенсіонерам, які працюють, але мають невеликий страховий стаж. Не збільшаться пенсійні виплати і у колишніх суддів, прокурорів та тих, хто отримує щомісяця понад 20 тисяч гривень пенсійних виплат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ПриватБанк запустив цікаву акцію для пенсіонерів, хто зможе отримати 20 тисяч гривень до пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні