П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків та піци – допоможе незвичайний...

Як приготувати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків та піци – допоможе незвичайний інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке
Із такого тіста можна випікати пироги, пиріжки, булочки, піцу. Воно виходить повітряним та м'яким.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.,
  • вода – 350 мл,
  • борошно – 280-300 г,
  • пресовані дріжджі – 15 г,
  • цукор – 2 столові ложки,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • олія – 3 столові ложки.

Приготування:

  1. Картоплю нарізати невеликими шматочками і відварити до м’якості.
  2. Злити картопляний відвар в окрему ємність (потрібно 200 мл відвару).
  3. З картоплі зробити пюре, додати відвар і перемішати до однорідності.
  4. Остудити суміш до кімнатної температури та перелити в миску.
  5. Додати сіль, цукор і добре перемішати.
  6. Ввести дріжджі та олію (2 ложки) і знову перемішати.
  7. Порціями всипати борошно і замісити тісто.
  8. Злегка змастити тісто та чисту глибоку ємність олією.
  9. Викласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці на півгодини.
  10. Потім обім’яти тісто, знову накрити плівкою і залишити ще на півгодини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні