Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВідмова у субсидії: які покупки впливають на призначення пільги

Відмова у субсидії: які покупки впливають на призначення пільги

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо хтось із членів сім'ї домогосподарства, яке отримує субсидію на оплату комунальних послуг за рік до призначення пільги, здійснив купівлю одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень, то субсидія на новий період не буде призначена. Але на деякі дорогі покупки все ж таки є винятки.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Такою покупкою є придбання нерухомості. Так, факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що його було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку.

Однак є ще одна важлива умова: обидві квартири чи будинки мають бути єдиним житлом у власності субсидіанта. Цей факт треба буде довести документально. Якщо з документами все гаразд, субсидію призначать за шість місяців.

Українці зобов’язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім’ї та весь дохід. Якщо приховати інформацію у декларації, пізніше надмірно виплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.

Однією з найпопулярніших причин відмови у виплаті субсидії є не дорогі покупки, а борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні змінився механізм виплати субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні