П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБезкоштовні продуктові набори: українцям підказали, як і де зареєструватися

Безкоштовні продуктові набори: українцям підказали, як і де зареєструватися

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну у багатьох українців знизилися доходи, хтось взагалі залишився без них. Окрім грошової допомоги від благодійних організацій громадяни України можуть отримати безкоштовні продуктові набори та засоби гігієни.

Хто може отримати продукти безкоштовно?

Певних критеріїв відбору претендентів наразі немає – у Мінсоцполітики заявляють, що продукти може отримати будь-який українець, оскільки фінансування надходить від благодійників з України та інших країн.

Але важливо знати, що вашу заявку на отримання допомоги оплачує добродійник, який це робить добровільно. Тобто існує ймовірність, що ваше прохання залишиться без відповіді, і ви не зможете отримати продукти.

Як заповнити заявку на допомогу?

Щоб отримати допомогу, зареєструйтесь на платформі єДопомога. На цій же сторінці можна зареєструватися і як благодійник.

Потрібно залишити заявку на допомогу, обравши з переліку партнерів єДопомога ту мережу супермаркетів і саме той магазин, який вам підходить. Можна отримати продукти в АТБ, “Сільпо”, “Фора”, “Fozzy” і “Траш”.

Коли вашу заявку сплатить благодійник, вам прийде код у електронному кабінеті на платформі та/або SMS-повідомлення на номер мобільного телефону.

При купівлі товару на касі потрібно надати цифри коду із СМС або показати Підписку єДопомога зі штрих-кодом для сканування.

Важливо: Передплата на продукти разова і дійсна протягом 30 днів з дати оплати. Алкоголь та тютюн до списку доступних товарів не входять.

Людині потрібно використовувати сертифікат протягом 30 днів, інакше він може бути направлений іншому українцю, який потребує підтримки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати нову допомогу від чеської благодійної організації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні