П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому досвідчені овочівники поливають розсаду перекисом водню і що вона дає?

Чому досвідчені овочівники поливають розсаду перекисом водню і що вона дає?

Этот материал также доступен на русском языке
Перекис водню - це засіб, який обов'язково має бути в домашній аптечці. Але мало хто знає, що перекис – справжній помічник для дачників.

За допомогою перекису можна знезаразити насіння овочів, квітів, а також розм’якшити оболонку у тугоподібного насіння (гарбузове, кабачкове, кавунове) і воно швидше проросте.

Головне – правильно замочити насіння, щоб не зашкодити посівному матеріалу.

А робити це потрібно так: насіння замочують на 10 хвилин у нерозбавленому перекисі, а потім промивають водою, обсушують і висаджують у субстрат.

Можна загорнути насіння в марлю і занурити насіння теж у нерозбавлений перекис, але вже на 20 хвилин. Посів проводиться одразу.

Перекисом водню обробляють розсаду томатів, огірків, перців, ягідних та квіткових культур. Для кожного виду рослини застосовується своя схема поливу та обприскування сіянців. І більшою мірою вона залежить від якості ґрунту, в який було посіяно насіння.

Так, при використанні городнього ґрунту рослини поливають 2 рази на тиждень. Якщо розсада росте на готовому магазинному субстраті, достатньо обробки 1 раз на 2 тижні.

Універсальний рецепт для розсади: 2 столові ложки 3% пероксиду на 1 л води. Такий розчин оптимальний для рослин, що підросли. А ось для рослин, що недавно проклюнулися, краще зробити розчин менш концентрованим – на 1 л води беруть 20 крапель перекису, полив здійснюють 1 раз на тиждень.

Перекис водню насичує ґрунт киснем та стимулює зростання розсади.

Читайте також: Як за допомогою цукру отримати дружні сходи овочів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні