Все досить просто – оцет додають у рис, щоб надати готовій страві білого кольору.
Погодьтеся, білий рис іноді буває брудним на вигляд, а оцет добре змиває весь пил і робить зерна білими. Така страва виглядає більш апетитною. Тому, якщо необхідно досягти яскраво-білого кольору вареного рису, достатньо додати у воду пів чайної ложки столового оцту на 1 л води.
А якщо хочете, щоб рис вийшов розсипчастим, купуйте довгозерні сорти. У них міститься найменша кількість крохмалю, який робить варений рис клейким.
Для приготування нам знадобляться: 2 склянки рису, 4 склянки води, 1 чайна ложка солі та 0,5 чайної ложки оцту.
Рис потрібно промити під холодною водою, щоб змити крохмаль. Можна його не замочувати, а одразу класти в каструлю і залити теплою водою. Коли вода закипить, потрібно додати 0,5 чайної ложки оцту. Перемішати рис і, зменшивши вогонь, варити ще 20 хвилин. Коли рис повністю вбере воду, вогонь можна вимикати. Залишіть кашу під кришкою, щоб вона ввібрала воду, набрякла і дійшла до готовності. Коли рис буде готовий, пройдіться вилкою, щоб він був розсипчастим.
Якщо у вас вдома немає оцту, його можна замінити лимонною кислотою, вона теж добре відбілює рис при варінні.
Волосся є одним із дарованих природою прикрас. Але протягом усього життя їх треба доглядати, щоб…
Святковий стіл завжди є випробуванням та радістю для господині: частування має бути смачним, оригінальним, вражати…
Якщо у вас раптово виник сильний стріляючий біль у попереку, задній поверхні стегна або ноги,…
Про недосконалість нашої пенсійної системи ми не раз писали. А як працює принцип «спочатку ти…
Протягом минулої доби відбулося 88 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 32 ракетних та 64 авіаційних…
Ірландський пиріг зі щавлем можна віднести до сезонних страв: саме навесні у нас велика кількість…