Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаКомуналкаВ Україні підвищать тарифи на комунальні послуги: коли українці платитимуть більше

В Україні підвищать тарифи на комунальні послуги: коли українці платитимуть більше

Этот материал также доступен на русском языке
Тарифи на комунальні послуги можуть бути переглянуті. В уряді повідомили, коли це може статися.

Про підвищення тарифів на комуналку розповів голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський під час телемарафону “Єдині новини”.

Керівник Нацкомісії, відповідаючи на запитання, чи планують 2023 року підвищувати тарифи на комунальні послуги, зазначив, що робота під егідою Кабінету Міністрів продовжується.

“Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для стабілізації ринку”, повідомив він.

За словами чиновника, підвищення тарифів дозволило б збільшити заробітні плати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також ефективніше здійснювати аварійні відновлювальні роботи.

“Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання”, розповів керівник Нацкомісії.

Нагадаємо, що у липні минулого року в парламенті ухвалили закон, який передбачає встановлення заборони на підвищення тарифів на тепло для населення. Мораторій повинен діяти під час воєнного стану і через шість місяців після нього.

При цьому у податковому комітеті Верховної Ради України (ВРУ) восени минулого року заявляли про необхідність перегляду тарифів на газ. Пояснювали це тим, що вони невиправдано низькі.

“Принципова позиція президента, принципова позиція уряду, яку ми виконаємо, ті обіцянки, які брали перед людьми — до кінця опалювального сезону не змінюватимемо тарифи. Тому до квітня тарифи не зміняться. Після квітня є підстави говорити про те, що ціни на газ потрібно міняти”, зазначили у комітеті.

Читайте також: До якого числа потрібно передавати показання лічильників газу, щоб не платити більше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні