Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперти приголомшили новим прогнозом - ціна на популярний товар зросте на 50-60%

Експерти приголомшили новим прогнозом – ціна на популярний товар зросте на 50-60%

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні через війну ціни на більшість продуктів та товарів стають просто непідйомними для людей, які живуть на мінімалку або одержують мізерну пенсію. Експерти попередили, що упродовж року ціна на популярний товар зросте на 50-60%.

Йдеться про туалетний папір. У той час, як у країнах ЄС ціни на туалетний папір вже злетіли майже вдвічі, в Україні подорожчання цього товару тільки очікується, пише Gazeta.ua з посиланням на аналіз економіста Андрія Новака.

“Найдорожча складова виробництва зараз це оплата енергоносіїв, друга складова — фонд зарплат, і третя — сировина. З цих трьох факторів і формується собівартість продукції. Коли ці елементи зростають, то виробник змушений рано чи пізно підняти ціни на товар. Я думаю, що за цією товарною позицією (туалетний папір) зростання протягом року може бути на 50-60%”, – спрогнозував експерт.

За словами Андрія Новака, вже сьогодні українські виробники туалетного паперу мають підстави для підвищення цін через проблеми з енергетикою та подорожчання сировини, але вони все ще намагаються утримувати ціни на свою продукцію.

“Поки що українські виробники, а у нас на цьому ринку найбільший виробник це Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК), розташований в Обухові, він справляється з тим, щоб не підвищувати ціну на свою продукцію. Незважаючи на проблеми з енергетикою, на банальне підвищення цін у нас на ринку на все, на ту ж сировину.Поки цей великий виробник утримує ціни на свою продукцію.Як довго він це зможе робити, важко сказати, але закони економіки нікуди не подіються і поняття собівартості продукції теж, то виробник змушений піднімати і ціну на товар”, – додав експерт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні суворо каратимуть за підробку продуктів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні