Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОСББ тепер зможуть проводити збори та приймати рішення онлайн

ОСББ тепер зможуть проводити збори та приймати рішення онлайн

Этот материал также доступен на русском языке
Держава знімає бюрократичні обмеження та бар'єри для роботи ОСББ, спростивши механізм проведення зборів його співвласників.

Про це повідомляеться з посиланням на голову партії “Слуга народу” Олену Шуляк, яка коментувала ухвалений ВР законопроект про внесення змін щодо спрощення управління багатоквартирними будинками (№7029).

За її словами, ухвалений документ передбачає можливість ОСББ проводити домові збори в режимі відеоконференцій та брати участь у голосуванні дистанційно.

“Відтепер, кількість голосів, необхідних для прийняття рішення зборами співвласників багатоквартирного будинку, які були невиправдано завищені та ускладнювали прийняття рішень, знижена на рівні 50%+1 голос. Крім того, люди можуть підключатися до голосування та обговорення питань управління багатоквартирним будинком через онлайн- інструменти, засвідчуючи свої позиції у вигляді цифрового підпису”, – заявила Шуляк.

На думку голови партії, спрощення процедури ухвалення рішення ОСББ дозволить швидко та ефективно приймати господарські та фінансові рішення.

“В Україні велика кількість ВПО, які переїхали в інші регіони, або жінок з дітьми, які через війну виїхали за кордон. Ці категорії осіб повинні мати можливість брати участь у зборах та приймати рішення щодо своїх будинків, куди вони обов’язково повернуться. І ми надали їм таку можливість”, – резюмувала нардеп.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні