Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗайві куби у платіжках за газ – у «Нафтогазі» підказали, як виправити...

Зайві куби у платіжках за газ – у «Нафтогазі» підказали, як виправити ситуацію

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців продовжують отримувати платіжки з нечуваними сумами за газ. Звичайно, можна платити строго за лічильником, але з часом набирається борг, через який можна позбутися субсидії.

У газопостачальній компанії “Нафтогаз України” роз’яснили, як клієнти можуть уникнути нарахування “зайвих” кубометрів споживання газу у платіжках.

“Облгаз “накидав” зайві куби. Ваш оператор каже “йти в облгаз”, – а там кажуть – звертатися до вас. Дещо не змінюється ніколи”, – написав клієнт на сторінці компанії у Фейсбук.

“Нафтогаз” відповів, що розрахунок суми до оплати за постачання газу здійснюється виключно на основі даних від облгазу. Однак для того, щоб отримувати платіжки з правильними даними, споживачам потрібно щомісяця з 1 по 5 число передавати показники лічильника Оператору ГРМ. Якщо дані не передано, то облгази фіксують граничні показники. Ці дані передаються до системи Оператора ГТС. Далі “Нафтогаз” передає запит та Оператор ГТС надає йому дані. За підсумками отриманої інформації формуються суми до оплати. “Тобто оператор ГРМ (облгаз) розраховує обсяг спожитого газу, за яким постачальник здійснює розрахунок суми до оплати за постачання газу. Ми як постачальник газу не маємо можливості самостійно здійснювати коригування обсягу, отриманого від оператора ГРМ або самостійно вести нарахування обсягу. Тому, якщо нарахування обсягу некоректні, то для їх коригування рекомендуємо звернутися саме до Оператора ГРМ”, – зазначили у «Нафтогазі».

Також у компанії додали, що при отриманні коректних даних за особовим рахунком провадиться перерахунок суми до оплати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які тарифи підвищаться вже навесні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні