Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнцям перерахують суми у платіжках за доставку газу: скільки платитимемо

Українцям перерахують суми у платіжках за доставку газу: скільки платитимемо

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні з січня 2023 року будуть переглянуті суми у платіжках за доставку газу. Слід зазначити, що тариф не змінюється, але обсяги, на які нараховують платіж, перерахували.

Так, розмір абонентської плати рахується виходячи із споживання за минулий рік.

Весь газ у кубометрах, які витратили, множать на тариф та ділять на 12 місяців. Те, що вийшло – абонплата, пише Обозреватель.

Тариф по облгазах відрізняється. Він залежить і від довжини труб, і від зарплат для підприємства, і від супутніх витрат.

“За основу береться обсяг споживання газу протягом “газового року”. Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісяця протягом року”, – пояснили у прес-службі Регіональної газової компанії.

До 1 січня українці платили, виходячи з обсягів споживання з 1 жовтня 2020-го по 30 вересня 2021-го. А з 1 січня платитимемо з розрахунку того газу, який споживали з жовтня 2021-го до кінця вересня 2022-го.

Виходить так, що якщо в той період ви витрачали більше газу, то сума в платіжках зросте, якщо ж споживання було меншим, то зможете платити менше.

Ще влітку в Україні було запроваджено мораторій на підвищення деяких тарифів. Серед них: тарифи на газ, опалення та гарячу воду. Їх не перераховуватимуть як мінімум до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які тарифи встановлені на воду, світло та газ з 1 січня 2023 року.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні