Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнцям щомісяця виплачуватимуть до 20 тисяч гривень: кому встановлено доплати

Українцям щомісяця виплачуватимуть до 20 тисяч гривень: кому встановлено доплати

Этот материал также доступен на русском языке
Українці мають можливість отримувати допомогу від міжнародних організацій та від нашої держави. З 1 січня встановлено щомісячні доплати від 6700 до 20 100 гривень. Хто може розраховувати на виплати?

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що такі доплати встановлені українцям-героям.

Про це вона написала в Телеграм.

Так, за словами Маляр, бійцям, яким присвоєно високі нагороди, з 1 січня 2023 року встановлено щомісячні доплати. Зокрема, йдеться про звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”, лицарів ордена “Богдана Хмельницького” та кавалерів ордена “За мужність”.

При цьому вона уточнила, що доплати пов’язані з розмірами мінімальних зарплат (від однієї до трьох мінзарплат щомісяця).

Станом на 1 січня Герої України отримуватимуть щомісяця 20 100 гривень, лицарям ордена “Богдана Хмельницького” – 13 400 гривень, кавалерам ордену. За мужність трьох ступенів – 6 700 гривень.

На додаток до цього встановлюється щомісячна виплата грошової допомоги у розмірах від трьох до однієї (з розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати членам сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”, лицарів ордену “Б Хмельницького” трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена “За мужність” трьох ступенів (повні кавалери).

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата становить 6700 гривень, а прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2684 гривні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто з українців отримає від 900 до 6500 гривень допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні