Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з цінами на яйця у 2023 році: експерти приголомшили прогнозом

Що буде з цінами на яйця у 2023 році: експерти приголомшили прогнозом

Этот материал также доступен на русском языке
Минулого року курячі яйця були справжніми рекордсменами щодо зростання вартості. Так, у жовтні ціна на них підскочила на 60,5%. Що буде із цінниками у 2023 році.

Стрімке підвищення цін на яйця почалося восени. Серед причин – зниження поголів’я птиці через знищення підприємств у ході бойових дій, зокрема однієї з найбільших птахофабрик, розташованої у Чорнобаївці. Також вплинули перебої з електрикою.

В Інституті аграрної економіки поділилися прогнозом щодо цін на яйця в 2023 році. Так, за словами фахівців, у першому півріччі на суттєве зниження цін можна не розраховувати. Високі ціни будуть триматися через сезон низької продуктивності несучості курей. Також вплине підвищення попиту продукції у зв’язку з Великодніми святами. Вчені Інституту зробили прогноз, що ціна десятка курячих яєць може залишитись на рівні 75 гривень.

Варто зазначити, що на різкий стрибок цін на яйця відреагували у Міністерстві аграрної політики. У відомстві заявили, що уклали договір із виробниками, щоб стабілізувати цінники на курячі яйця. Але поки що зниження цін українці не спостерігають, можливо через свята, коли всі продукти дорожчають.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому в Україні дорожчають яйця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні