П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвані продукти, що спричиняють погіршення пам'яті

Названі продукти, що спричиняють погіршення пам’яті

Этот материал также доступен на русском языке
Ми – це те, що ми їмо і часто продукти харчування призводять до різноманітних захворювань, яких можна було б уникнути, скоригувавши свій раціон.

Ви здивуєтеся, але деякі продукти можуть негативно впливати на нашу пам’ять, погіршуючи її.

Попкорн

Це закуска, яка є незамінною при перегляді фільмів. Але у складі попкорну є спеціальна речовина хімічного походження – діацетил, що сприяє утворенню амілоїдних бляшок у мозку людини. Не варто вживати попкорн у їжу дуже часто, оскільки від цього може постраждати ваша пам’ять.

Плавлений сирок

Оброблені молочні продукти надзвичайно шкодять когнітивним функціям. У головному мозку розвивається наліт, що його ушкоджує. Вчені довели, що згубні наслідки регулярного вживання плавлених сирків можна помітити вже через місяць. Відмовтеся від такого продукту, тому що він точно не принесе користі вашому головному мозку.

Борошнисті вироби

Якщо хочете, щоб у вас не було проблем з пам’яттю, відмовтеся від макаронів, білого хліба, всіляких тістечок. Вони призводять до того, що в організмі виникають запалення. Якщо ви страждаєте від деменції чи хвороби Альцгеймера, у головному мозку утворюються бляшки. В результаті когнітивні функції страждають, пам’ять значно погіршується.

Також небезпечний для пам’яті – білий рис. Краще вживати в їжу рис чорного або червоного сорту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які вправи корисні для здоров’я мозку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні