Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіНова фінансова допомога для українців: хто зможе отримати від 7 до 23...

Нова фінансова допомога для українців: хто зможе отримати від 7 до 23 тисяч гривень та як це зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців втратили роботу і залишилися без доходу, завдяки допомозі міжнародних організацій, громадяни, які опинилися у скрутних умовах, можуть отримати грошову допомогу.

Так, ЮНІСЕФ надасть грошову допомогу на загальну суму 102 млн для 123 тисяч багатодітних сімей в Україні.

А столична влада ухвалила рішення про виплату матеріальної допомоги прийомним батькам та батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу, повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

«Розмір матеріальної допомоги становить від 7000 до 23 000 грн і залежить від кількості дітей, які виховуються прийомними батьками та батьками-вихователями. Це традиційні виплати, які робить місто для підтримки та популяризації сімейних форм виховання, адже діти мають виховуватись у сім’ях. Вказану допомогу також отримають і внутрішньо переміщені особи, які відповідають критеріям і складаються на обліку та фактично проживають у Києві», — зазначила вона. Згідно з розпорядженням, матеріальна допомога буде виплачена:

  • у розмірі 7 000 грн — прийомним батькам, які виховують від 1 до 2 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • у розмірі 18 000 грн — батькам-вихователям, прийомним батькам, які виховують від 3 до 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • у розмірі 23 000 грн — батькам-вихователям, які виховують 7 і більше дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Виплати будуть здійснювати на рахунок власників електронної картки «Муніципальна карта «Картка киянина».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи продовжать внутрішні переселенці отримуватимуть допомогу у 2023 році.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні