Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯк не втратити житлову субсидію - поради Пенсійного фонду

Як не втратити житлову субсидію – поради Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Українці мають право отримувати компенсацію на оплату комунальних послуг, але є випадки, коли можна втратити допомогу. Щоб цього не сталося, у Пенсійному фонді нагадали, що треба робити.

Йдеться про тих, хто перебуває у зупиненні трудового договору зі своїм роботодавцем, але при цьому не має статусу безробітного.

Чи мають право такі люди на отримання субсидійних виплат, пояснили в прес-службі ПФУ.

Слід відразу зазначити, що зупинення трудового договору є вельми специфічною процедурою, яка певним чином схожа на простій підприємства, але людина не отримує жодної заробітної плати, хоч і зберігає за собою робоче місце. У нинішній час така ситуація зустрічається досить часто.

Українці, які зіткнулися через війну з такою проблемою на роботі, все одно можуть оформлювати та отримувати субсидії. Але для цього потрібно переконатися, що протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем подання звернення за пільгами, за громадянина було сплачено Єдиний соціальний внесок.

Його розмір має бути хоча б мінімальним або перевищувати цю межу. Також ЄСВ громадянин може заплатити за себе, якщо роботодавець не може це забезпечити.

Наводимо приклад. Людина звертається за субсидією у грудні – це четвертий квартал року. Виплати вона отримає, якщо необхідна сума ЄСВ оплачувалася за неї протягом другого кварталу, тобто квітня, травня та червня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому українці не поспішають оформлювати житлову субсидію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні