Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі в Україні на четвер, 29 грудня

Магнітні бурі в Україні на четвер, 29 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Сонячна активність була на помірному рівні, але чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У четвер, 29 грудня, істотних магнітних бур не очікується.

Протягом останніх 24 годин сонячна активність була на помірному рівні. За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С та один спалах класу М1,21.

Сонячні спалахи M-класу є середніми з великих спалахів. Спалах М1,21 може викликати невеликий рівень радіоперешкод на денній стороні Землі. Можливий сонячний радіаційний шторм.

Очікується, що в четвер геомагнітне поле буде від спокійного до рівня, що не встановився. Сонячна активність, ймовірно, буде помірною з невеликою ймовірністю спалаху класу X.

Сонячна активність на 29 грудня:

Імовірність малого геомагнітного шторму – 5%
Імовірність великого геомагнітного шторму – 1%
Імовірність спалаху на Сонці М-класу – 55%
Імовірність спалаху на Сонці Х-класу – 15%
Кількість сонячних плям – 39.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Тією чи іншою мірою більшість людей метеозалежні. Ступінь виразності і характер цієї залежності в більшості своїй є індивідуальними і пов’язані з психологічним станом людини, часом року і схильністю до серцево-судинних захворювань.

Час розвитку реакції також варіює: у когось вона починає розвиватися на 1–2-й день бурі, у когось — у її пік, у деяких — через певний час після бурі, підкреслює Аптека.

Метеочутливим людям можуть допомогти такі рекомендації:

  • зниження навантаження на серцево-судинну систему шляхом зменшення фізичних навантажень;
  • приймати контрастний душ, він допоможе тримати судини в тонусі,
    для зниження рівня стресу, при необхідності, можна приймати м’які заспокійливі (звіробій, собача кропива, валеріана та інші);
  • слід виключити з раціону продукти, які затримують рідину в організмі (гостре, смажене, солоне, копчене) і збільшити кількість споживаної рідини (вода, зелений чай). Все це допоможе знизити в’язкість крові;
  • обмежити користування літаками, метро, громадським транспортом. Перших двох видів транспорту слід уникати через перепадів тиску, а останнього — через духоту, яка виникає внаслідок скупчення великої кількості людей;
  • відмовитися (хоча б на час) від паління та вживання алкоголю;
  • водіям слід пам’ятати, що під час магнітних бур швидкість реакції знижується в 3–4 рази, тому варто дотримуватися особливої обережності при водінні;
  • за наявності хронічних захворювань, особливо серцево-судинних, варто мати при собі всі необхідні ліки.

Нове на сайті