Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниГлави Православної церкви та Української греко-католицької церкви обговорили реформу церковного календаря

Глави Православної церкви та Української греко-католицької церкви обговорили реформу церковного календаря

Этот материал также доступен на русском языке
Глава Української греко-католицької церкви Святослав та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній на зустрічі 24 грудня обговорили реформу церковного календаря.

Про це повідомила прес-служба УГКЦ.

Зустріч відбулася у резиденції Епіфанія на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Епіфаній та Святослав обговорили ситуацію у міжконфесійних та державно-церковних відносинах в Україні, тривалу російську агресію проти України, перспективи розвитку України у повоєнний час та низку інших питань.

“Особливу увагу предстоятелі церков звернули на узгодження позицій щодо реформи церковного календаря, яка все гостріше постає перед Різдвяними та Великодніми святами. Після обговорення було запропоновано створити спільну робочу групу, яка має всебічно вивчити це питання. Ця робоча група має виробити конкретні пропозиції та синодів обох церков у контексті приготування до святкування 1700-річчя Першого вселенського собору, що відбувся у Нікеї у 325 році. На цьому соборі було визначено календарні принципи церковного життя», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба ПЦУ повідомила, що Святослав передав для ознайомлення лист із міркуваннями ієрархів УГКЦ з календарного питання, який є актуальним для українського суспільства.

На завершення зустрічі Предстоячі обмінялися різдвяними привітаннями та подарунками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначати Різдво Христове 25 грудня або 7 січня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні