Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 19 по 25 грудня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 19 по 25 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Які роботи з рослинами будуть сприятливими цього тижня підкаже Місяць. Прислухайтеся до порад Місячного календаря і ваші рослини радуватимуть вас добрими врожаями.

19 грудня. Сприятливий день. Можна проводити посіви та посадки в теплиці коренеплодів, зелені, буряків. Вдалий день для посадки будь-яких квітів, у тому числі кімнатних. Боротьба з гризунами. Санітарна та омолоджуюча обрізка, формування крони, щеплення дерев.

20-21 грудня. Сприятливі дні. Вдалими будуть посіви та посадки будь-яких культур, особливо швидкозростаючих, таких як гірчиця, шпинат та салат. Замочування та пророщування насіння. Поливи та підживлення дуже помірні. Не рекомендується обрізати рослини та розмножувати їх розподілом коренів.

22-24 грудня. Молодий місяць. Роботи із рослинами не проводяться.

25 грудня. Не дуже сприятливий день. Посадки та пересадки краще не проводити, оскільки рослини зараз слабкі і рани на них довго гояться. Також не рекомендується обрізати, поливати рослини та розпушувати ґрунт. Можна проріджувати сходи, мульчувати ділянку, накривати посадки та квіти на зиму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ґрунт для розсади.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні