Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКомітет Сенату США визнав дії Росії в Україні геноцидом – світові ЗМІ

Комітет Сенату США визнав дії Росії в Україні геноцидом – світові ЗМІ

Этот материал также доступен на русском языке
Публікація з такою назвою з'явилася на першій шпальті німецького видання «Deutsche Welle Russian Edition».

Мета Путіна – припинити існування українського народу, вважає сенатор Джим Ріш. Сенат закликав США та їхніх союзників підтримувати Україну та розслідувати військові злочини на території цієї країни.

Комітет з міжнародних відносин Сенату США в середу, 7 грудня, ухвалив резолюцію, яка визнає дії Росії проти України геноцидом українського народу.

Документ засуджує РФ за вчинення актів геноциду проти народу України під час військового вторгнення до цієї країни, закликає США та їхніх союзників продовжувати підтримку уряду України та проведення розслідувань, спрямованих на притягнення до відповідальності винних у цих жахливих злочинах.

«Своїми діями Путін досить чітко продемонстрував, що його ціль – припинити існування українського народу. Я особисто бачив свідчення його жорстокості в Ірпені та інших районах Київської області», – заявив сенатор-республіканець Джим Ріш, один із співавторів резолюції.

Інший співавтор, сенатор-демократ Бен Кардін, висловив думку, що “злочини проти українського народу протягом усієї незаконної та неспровокованої війни Путіна порушують незліченні міжнародні конвенції і можуть бути охарактеризовані лише як геноцид.

Підготував Сергій Чернявський

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні