Експерти Гарвардської медичної школи розповіли про п’ять універсальних правил зниження ризику інсульту.
Фахівці зазначають, що профілактику інсульту необхідно розпочати негайно.
Насамперед слід знизити вживання солі.
Виключити з раціону ковбаси, чіпси, копченості з м’яса та риби.
По-друге, зниження ризику ожиріння, пов’язане з високим артеріальним тиском, лікарі рекомендують регулярно займатися спортом.
Необхідно вживати жирну рибу, рапсову, кукурудзяну, соняшникову олію, авокадо та мигдаль.
Також лікарі радять збільшити споживання овочів та фруктів. Крім того, важливо кинути палити. Ця звичка здатна підвищити артеріальний тиск, збільшити ризик інсульту та завдати серйозної шкоди всьому організму.
Раніше міжнародна група вчених з’ясувала, що значна різниця між показниками систолічного (верхнього) артеріального тиску у двох руках може вказувати на звуження або жорсткість артерій, що може вплинути на кровообіг.
З’ясувалося, кожен додатковий міліметр ртутного стовпа різниці збільшував ризик стенокардії, інфаркту чи інсульту на 1% протягом 10 наступних років.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти допомагають знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Такі травми як порізи, проколи та забиття дуже часто зустрічаються у повсякденному житті. Серйозна рана…
Жінка у будь-якому віці хоче виглядати привабливою. Однак пам'ятайте, що є зачіски, які додадуть років,…
Щоб огірки добре прижилися і пішли в ріст, потрібно забезпечити їм правильний догляд, який просто…
9 травня очікується дощ в Івано-Франківській та Криму, на решті території країни без опадів. Антициклон…
Чи треба очікувати геомагнітних хвилювань цього дня?
Як часто корисні поради наших бабусь, мам, сусідів виявляються незамінною паличкою-виручалочкою і у побутових справах,…