Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти допомагають зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера?

Які продукти допомагають зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера?

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені дійшли висновку, що зупинити розвиток хвороби Альцгеймера допоможе середземноморська дієта. Фахівці виділили з цього раціону найкорисніші для головного мозку продукти.

Було проведено експеримент, у якому брали участь дві групи здорових людей.

Щоправда, учасники першої групи мали генетичну схильність до хвороби Альцгеймера. Спостереження за добровольцями тривало 10 років.

Протягом усього цього часу вони мали вести щоденники харчування та періодично складати тести. Оцінювали пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприйняття.

З’ясувалося: якщо людина харчувалася за середземноморською дієтою, то вона довше зберігалася когнітивні здібності на прийнятному рівні. Це свідчило про знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Причому висновок був актуальним незалежно від генетичної схильності. На думку вчених, середземноморська дієта має позитивний ефект завдяки тому, що її основу складають фрукти, овочі, цільнозернові злаки, бобові, риба, оливкова олія. Особливо добре працювало поєднання двох останніх. Якщо в людини була генетична схильність до хвороби Альцгеймера, то її ознаки завдяки рибі та маслу виявлялися на 19 відсотків рідше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки хвороби Альцгеймера.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні