П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЧому затримують виплати внутрішньо переміщеним особам: як отримати гроші

Чому затримують виплати внутрішньо переміщеним особам: як отримати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні через війну багатьом довелося залишити свої будинки та стати внутрішніми переселенцями. Держава сплачує допомогу на проживання таким людям. Дорослі одержують 2000 гривень щомісяця, а діти та особи з інвалідністю – 3000 гривень. Але часто виплати затримують.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій пояснили, що робити, коли затримують виплати внутрішньо переміщеним особам (ВПО), пишуть Вести Україна.

Так, виплати всередині переміщеним особам нараховуються тричі на місяць: 3-го, 12-го чи 23-го числа. Сама виплата відбувається раз на місяць.

Якщо відбуваються затримки та виплати не надходять більше місяця – це технічні проблеми, які слід усувати якнайшвидше. Громадянам слід звернутися до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. Там зобов’язані вас прийняти незалежно від того, де ви зареєстровані. Окрім органів соцзахисту громадяни мають змогу звернутися:

  • у ЦНАП;
  • у Мінреінтеграції на номер гарячої лінії з кризових питань 15-48;
  • за телефоном гарячої лінії Офісу уповноваженого з питань ВПО +38 (066) 813-62-39.

Також можна надсилати повідомлення до месенджерів та коментарів під повідомленнями на офіційних сторінках відомств у соціальних мережах. Глава Мінреінтеграції Ірина Верещук підкреслила, що влада реагує на будь-який формат звернень. В уряді працює ціла група: Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінреінтеграції, яка вирішує такі проблеми.

“Дуже багатьом вже змогли вирішити питання. Тож, будь ласка, звертайтеся – допоможемо! Виплати від держави будуть нараховані та дійдуть до одержувачів”, – заявила вона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні