Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПісля першого снігу та заморозків Україну накриє ще одна хвиля потепління

Після першого снігу та заморозків Україну накриє ще одна хвиля потепління

Этот материал также доступен на русском языке
Синоптики зробили прогноз погоди до кінця листопада та порадували нас: після першого снігу та заморозків Україну накриє ще одна хвиля потепління.

У четвер, 17 листопада, атмосферний фронт приніс перший сніг до Київської, Сумської, Вінницької та Львівської областей. За ніч у деяких населених пунктах намело до 10 см снігу. Однак синоптики попередили, що в листопаді українцям ще слід очікувати потепління та суху погоду, повідомляє today.ua.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, 17 листопада у частині західних та північних областей України, а також у Харківській області місцями очікується налипання мокрого снігу та формування тимчасового снігового покриву. На дорогах місцями очікується ожеледиця, вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Температура повітря протягом доби триматиметься в межах -2…+3 градусів, у південних, центральних та південно-східних регіонах очікується до +4…+9 градусів, у Херсонській області та Криму – до +10…+15 градусів.

У п’ятницю, 18 листопада, на півночі України місцями невеликий сніг, в інших областях можливі дощі. Температура повітря вночі буде в середньому від -6…-1 градуса, на південному сході – 0…+5 градусів. Вдень синоптик передає в середньому від -2 до +3 градусів, у південних та східних областях – до +2…+7 градусів. Вітер переважно північно-західний, 7–12 м/с.

У суботу та неділю, 19 та 20 листопада, вночі продовжаться заморозки до -8 градусів, а вдень – у середньому по Україні буде до 0…+2 градусів. Суттєвих опадів не передбачається, лише вдень у неділю на Одещині та Криму пройде невеликий дощ із мокрим снігом.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, потепління нагряне в Україну з початку наступного тижня, 22 листопада. Із 5 грудня синоптик обіцяє українцям дощовий період. Затяжні сніги розпочнуться з 18 грудня.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні