Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПонад два тижні ціна білокачанної капусти знижується

Понад два тижні ціна білокачанної капусти знижується

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні другий тиждень поспіль дешевшає білокачанна капуста. Також ціна знизилася на деякі інші овочі.

Чергове падіння цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють значним збільшенням пропозиції некондиційної продукції. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Наразі більшу частину обсягів на ринку становить підморожена капуста. Але білокачанну капусту високої якості частину фермерів вважають за краще закласти на зберігання і почати реалізацію не раніше ніж у середині грудня.

Інша половина виробників продовжує реалізацію якісної продукції, збільшуючи загальну пропозицію білокачанної продукції на ринку. Такі дії вони пояснюють різкими витратами на електроенергію.

Українські фермери знизили ціну на капусту до 6-8 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 17% нижче за тиждень раніше. Головною причиною зниження відпускних цін стало різке збільшення пропозиції даної продукції на ринку та незадовільна якість основних обсягів білокачанної капусти.

Аналітики зазначили, що, незважаючи на стрімке здешевлення цієї продукції протягом останніх двох тижнів, ціни на білокачанну капусту в Україні зараз як мінімум на 40% вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Експерти ринку залишаються за своїх попередніх прогнозів щодо недостатньої пропозиції капусти на українському ринку у другій половині поточного маркетингового сезону. Нові тенденції підвищення ціни в даному сегменті можуть встановитися вже найближчим часом.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні