Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВнутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно навчатися у будь-якому виші країни – Ірина...

Внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно навчатися у будь-якому виші країни – Ірина Верещук

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишилися без даху над головою, через що довелося переїхати в інші регіони нашої країни подалі від зони активних бойових дій. Але незважаючи на це, діти-переселенці мають право на безкоштовне навчання у будь-якому вищому навчальному закладі України.

Про це віце-прем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила під час робочої поїздки до Коломиї, повідомляє Мінреінтеграція.

Верещук нагадала, що внутрішньо переміщені особи мають право навчатися безкоштовно у будь-якому виші країни. Команда Мінреінтеграції на чолі з віце-прем’єром Іриною Верещук відвідали кілька шелтерів, де знайшли притулок переселенці зі Сходу та Півдня країни.

«Діти – це майбутнє, заради якого ми обстоюємо свою державу. Всі вони заслуговують на щасливе дитинство. Тому повинні подбати про навчання, дозвілля та розвиток наших дітей», – наголосила Ірина Верещук. У Коломиї перебувають тимчасові переселенці із Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Київської та Донецької областей.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям почали безкоштовно роздавати дрова.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні